Voltar atrás

Escrito o:

OBRADOIRO | Novas tecnoloxías IA para o sector vitivinícola

A Confederación de Empresarios de Lugo (CEL) organiza, co financiamento do Instituto Galego de Promoción Económica (Igape), un novo taller práctico de traballo para dar a coñecer e optimizar o uso de novas ferramentas de Intelixencia Artificial entre as empresas do sector vitivinícola da provincia de Lugo.

Este taller concíbese como un espazo de encontro de transformación e progreso dixital onde as empresas poden explorar as aplicacións de Intelixencia Artificial (IA) e tecnoloxías dixitais aplicadas á sustentabilidade e eficiencia do sector. 

O obxectivo principal é coñecer e analizar ferramentas tecnolóxicas sostidas en IA que xa están en uso ou en fases de investigación e desenvolvemento, co fin de xerar un ecosistema de solucións innovadoras que poida beneficiar tanto ao tecido socioeconómico galego como ser extrapolable a mercados internacionais.

Este taller está organizado en catro xornadas ou sesións presenciais, que terán lugar en decembro de 2025 en Monforte de Lemos, na sede do Consello Regulador da Denominación de Orixe Ribeira Sacra, máis concretamente:

XORNADA 1 | Introdución ás oportunidades de transformación dixital non sector vitivinícola a través da IA e diagnóstico inicial.
XORNADA 2 | IA e dixitalización dá cadea de subministro na industria do viño.
XORNADA 3 | IA na personalización do viño e experiencia do consumidor.
XORNADA 4 | IA e sustentabilidade no sector vitivinícola.

Estas sesións completaranse con titorías individualizadas e personalizadas online e unha sesión Demo Day final na que se analizarán conclusións e propostas dos participantes susceptibles de recibir financiamento público (descargar programa completo en pdf ao final desta entrada).

Contarase con formadores especializados, presentación de casos de éxito ou información sobre axudas para implantación das novas tecnoloxías IA. 

As prazas son limitadas e cubriranse por orde de inscrición, que pode tramitarse na seguinte ligazón:

INSCRICIÓN TALLER IA SECTOR VITIVINÍCOLA