Voltar atrás

Escrito o:

Internovamarket - Food toma forma

Os socios de Internovamarket - Food, entre os que se atopa a Confederación de Empresarios de Lugo, mantiveron esta semana unha nova reunión en Ourense de face a perfilar actuacións de 2018 e seguir avanzando na execución deste proxecto transfronteirizo, destinado a empresas do sector agroalimentario da Eurorrexión Galicia - Norte de Portugal. O seu obxectivo é contribuír a consolidar o tecido empresarial forma sostida no tempo, apoiando ás empresas da Eurorrexión de referencia a través de accións de diagnóstico, información e formación, asesoramento ou tutorización en tres grandes áreas: exportación, innovación e mercadotecnia. 

Máis concretamente, para fomentar a competividad na área de exportación (Programa Inter-Export Plus) ofreceranse servizos de diagnóstico para apoiar o inicio de exportación ou a entrada en novos mercados das pemes participantes, así como formación práctica ou posibilidade de participación en misións inversas; na área de innovación (Programa Innova Plus), tamén se facilitará acceso a un diagnóstico de situación a nivel tecnolóxico, acceso a ferramentas innovadoras ou formación, entre outras; e na área de mercadotecnia (Programa Market Plus), tutelarase ás empresas para a posta en marcha de accións de comunicación dixital ou se habilitarán ferramentas web para promocionar os produtos das pemes participantes, entre outras accións.

O programa Internovamarket Food vén de abrir un novo prazo de inscrición para pemes interesadas. Ao final desta entrada pode descargarse en pdf díptico no que se resumen as principais actividades do proxecto así a ficha de inscrición, que ten que enviarse cumprimentada á dirección comercioexterior@cel.es. PRAZAS LIMITADAS.

O proxecto INTERNOVA MARKET FOOD enmárcase dentro do Programa INTERREG V-A España-Portugal (POCTEP) 2014-2020. INTERNOVAMARKETFOOD é un programa acelerador cunha orientación eminentemente práctica que a través da cooperación transfronteiriza busca dotar ás empresas agroalimentarias de Galicia e o Norte de Portugal dos coñecementos, habilidades, técnicas e instrumentos básicos necesarios para que poidan crecer rapidamente mediante a mellora da súa internacionalización, innovación tecnolóxica e capacidade de mercadotecnia.Os socios do proxecto son: o Centro Tecnolóxico dá Carne (CTC), a Confederación de Empresarios de Ourense (CEO), a Confederación de Empresarios de Pontevedra (CEP), Anfaco-Cecopesca, a Associaçao de Empresarios de Portugal (AEP), a Associaçao para a Promoçao dá Gastronomía e Vinhos (Agavi), os Institutos Politécnicos de Bragança e de Viana do Castelo e a propia Confederación de Empresarios de Lugo (CEL).